loading...
سایت آموزشی و تخصصی یوگا
پیمان بازدید : 5463 سه شنبه 02 مرداد 1397 نظرات (0)

سبک های یوگا

معرفی و آشنایی با ۱۴ سبک یوگا ، اگر قصد شروع به یوگا را دارید با مطالعه این مقاله می توانید سبک مورد علاقه خود را با آگاهی بیشتر انتخاب نمایید.

۱- آنوسارا : Anusara

(مرکزیت بخشیدن به قلب)

آنوسارا از جمله سبک های یوگاست که جان فرند “john freind” در سال ۱۹۹۷ میلادی آن را گسترش داد. وی که متولد ۳۰ می سال ۱۹۵۹ میلادی می باشد.سبک آنوسارا یوگا را برای تبعیت از دل در مسیر رشد معنوی ابداع کرد.در این سبک از یوگا به توانایی ها و محدودیت های هر فرد احترام گذاشته می شود.آ – نو – سار- ا یعنی از قلبت پیروی کن و در جهت اراده خداوند گام بردار.

آنوسارا یعنی لبریز از موهبت . که ریشه در علم عمیقی از هماهنگی بیرونی و درونی بدن دارد و تمرینات آن بر اساس فعالیت های قلبی است , بدین معنی که در حین یادگیری عقایدی که بر خوبی و الطاف موجود در انسان ها وجود دارد , تاکید می شود که این قضیه باعث باز شدن قلب و عروق و ایجاد توازن انرژی در انجام آساناها می شود.سبک یوگای آنوسارا پس از شکل گیری در آمریکا , استرالیا و ژاپن به سرعت گسترش یافت.

۲- آشتانگا یوگا : Ashtanga

کریشنا پاتابی جویس ۱(۲۰۰۹ تا ۱۹۱۵) یکی از اساتید یوگا هند است .که سبکی عمومی و پر تحرک از یوگا به نام” آشتانگا وینیاسا یوگا” یا “آشتانگا یوگا” را پایه گذاری کرد .در سال ۱۹۴۸ جویس” موسسه تحقیق آشتانگا یوگا “را در” میسور” تاسیس کرد ، که اکنون با نام “موسسه شری پاتابی جویس آشتانگا یوگا “شناخته می شود .پاتابی جویس در سال ۱۹۱۵ در روستای “کوشیکا” در نزدیکی منطقه ای بنام” هسن” در جنوب هند بدنیا آمد .

این متد یوگا شامل ترکیب یک تکنیک تنفسی خاص(تنفس اوجایی)، باندا(قفل هایی که نتیجه به کار بستن آنها، باز کردن جریان انرژی است) و دریشتی(نقطه خیره شدن) با یک سری از آساناهاست، فرآیندی که گرمای درونی شدید و عرق فراوان تولید می کند و باعث سم زدایی از ارگان ها و ماهیچه ها می شود؛ نتیجه آن گردش خون بهتر، بدنی سبک و قوی، و یک ذهن آرام است. اسانس واقعی آشتانگا یوگا زمانی تجربه می شود که به وضعیت تریشتانا برسیم، وضعیتی که در آن سه عنصر اصلی آشتانگایوگا یکی شده اند و حرکت با تنفس اوجایی، باندا و دریشتی، همزمان شده است.

اینجاست که موجی قوی از روانی و لطافت از تمرین حاصل می شود که ما را به سمت تمرکز(دارانا) و مدیتیشن(دیانا) هدایت می کند.

آشتانگا یک استایل سخت یوگاست که توالی خاص از حرکات را بدون توقف دنبال می کند و از آنجا که هر حرکت با نفس همراه است شبیه کلاس وینیاسا است. تفاوت بین آشتانگا یوگا و وینیاسا یوگا این است که در آشتانگا همیشه همان حرکات یکسان، در همان ترتیب یکسان انجام می شوند.

این سیستم یوگا بر پایه شش سری آسانای قوی است که سختی آنها از سری اول تا ششم زیاد می شود. هر سری، دنباله ای از وضعیت های متوالی است که هر کس آن را با سرعت خود انجام می دهد.

این سیستم یوگا برای بسیاری از کلاسهای وینیاسا الهام بخش است.

۳- بیکرام یوگا : Bikram

این سیستم یوگا، توسط “بیکرام چودری” و در سال ۱۹۷۱ معرفی شد.

کلاس بیکرام یوگا، گرم و شبیه سونا است و شما در این کلاس آن قدری عرق می کنید که انگار تا به حال عرق نکرده اید.

هوای این کلاس دارای ۴۰/۶ درجه گرما و ۴۰ درصد رطوبت است. میزان تعرق در آن بسیار زیاد است و درنتیجه سموم از بدن خارج می شوند. ابداع کننده این سبک “بیکرام چودری” ۲۶ وضعیت سنتی هاتا یوگا را به صورت یک توالی درآورده تا عملکرد صحیح هر سیستم بدن را معرفی کند. مانند  کلاس آشتانگا، در کلاس یوگای بیکرام همیشه یک توالی یکسان انجام می شود البته توالی حرکات با سبک آشتانگا متفاوت است.

۴-هاتا یوگا : Hatha

هاتا یوگا یک اصطلاح کلی است که به هر نوع یوگایی که وضعیت های فیزیکی را آموزش می دهد، اطلاق می شود. شما در یک کلاس هاتا یوگا، با بیشتر وضعیت های پایه و کلاسیک یوگا و تنفس ها آشنا می شوید. در این کلاس شما معمولا عرق نمی کنید اما کلاس را با احساس ریلکسی و رهایی ترک خواهید کرد. معمولا کلاس هاتا یوگا کلاسی است که در آن از ترکیب چند استایل متفاوت استفاده می شود تا انجام وضعیت های پایه آموزش داده شود.

۵-آینگار یوگا : Iyengar

این سبک یوگا توسط “ب.ک.س آینگار”، شاگرد “کریشناماچاریا” ارائه شد. “آینگار” از سال ۱۹۳۷ به آموزش یوگا پرداخت.

آینگار یوگا، بسیار دقیق است و در آن توجه زیادی به پیدا کردن آلاینمنت صحیح هر وضعیت می شود. در این سبک، میزان توقف در حرکات بیشتر است تا توجه بیشتر و دقیق تری به وضعیت بدن شود.

برای کمک کردن به شاگردان برای پیدا کردن وضعیت صحیح، یک استودیو آیینگار مجهز به تعداد زیادی از ابزار کمکی است: آجر، پتو، صندلی، طناب دیواری، متکا و … . در کلاس یوگای آیینگار، خیلی پرش وجود ندارد، در نتیجه ضربان قلب بالا نمی رود؛ اما شما کشف می کنید که بدن و ذهنتان در توقف در حرکات، چگونه به چالش کشیده می شوند.

وجه تمایز این سیستم یوگا با استایل های دیگر این است که در هر حرکت به نکات ظریف، توجه ریز داده می شود.

۶-جیوا موکتی : Jivamukti

این سبک نیز یکی از زیر مجموعه های سبک” وینیاسا” محسوب می گردد.

آیا در جست و جوی یک فرم یوگا بسیار متفکرانه اما به لحاظ فیزیکی چالش برانگیز هستید؟ جیوامو کتی را امتحان کنید.

هر هفته، بیش از ۲۰۰۰ نفر از مرکز یوگا جیواموکتی در شهر نیویورک دیدن می کنند. محبوبیت این روش در روش تدریس موسسین آن دیوید لایف و شارون گانون نهفته است که اولین مرکز یوگای خود را در سال ۱۹۸۶ افتتاح کردند که پیشینه آشتانگا را با انواع تعلیمات معنوی و باستانی و مدرن ترکیب می کند. علاوه براین مواردی که در یک کلاس به سبک وینیاسانا است این سبک شامل : سرود، تفکر، قرائت، موسیقی و عبارات مثبت نیز می باشد . این مرکز منابع معنوی و نیز دوره های تخصصی را به زبان سانسکریت و متون یوگا مقدس ارائه می دهد.

“لایف “وعده می دهد «دانش آموزان در طول این دوره از زمان ،آموزش گسترده ای از یوگا را کسب می کنند.» «ممکن است کلاس یک هفته بر روی یک آسانا خاص تمرکز کند، درحالی که ممکن است موضوع هفته بعد مسائل متافیزیکی بیشتری را مورد بحث قرار دهد.»

کلاس های مبتدی با تاکید بر حالت ایستادن شروع می شود که با آموزش خم شدن به جلو، خم شدن به پشت و معکوس ادامه می یابد. این کلاس ها سرودهایی را نیز معرفی می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های کلاسی و یا پیدا کردن یک مربی تایید شده در منطقه خود از jivamuktiyoga.com بازدید کنید.

۷- کریپالو : Kripalu

قطعاً گاهی احساس می کنید دوست دارید در طول زندگیتان فقط بخوابید و همه چیز گرفته به نظر می آید . اگر نیاز به یک تلنگر دارید تا به احساس اعجاب انگیز” من زنده هستم و آن را دوست دارم ” ، بازگردید ، کریپالو می تواند کمک خوبی باشد . این کلاسها شامل ژست ها ، حرکات تنفسی ، مدیتیشن و تکنیک های ریلکسیشن هستند که در تمام آنها چشم شما را به سوی زندگی باز می کنند و می توانند به شما کمک کنند تا در هر مرحله از زندگی پیشرفت و ترقی کنید . این کلاسها می توانند فعالیتهای آرام یا سخت داشته باشند بنابراین بهتر است از خود سالن بپرسید .

۸- یوگای کندالینی : Kundalini

در کلاس های آن مانترا، آواز، مدیتیشن در کنار فعالیت و آساناهایی همراه با حرکت انجام می گیرد.اگر مصرف کننده مواد مخدری هستید که می خواهید خودتان ترک کنید، کوندالینی می تواند پاسخی به ندای قلب شما برای رسیدن به هدفتان باشد ج. کوندالینی در زبان سانسکریت به معنی “جمع شده” است و این تمرین کلاً برای آزاد کردن انرژی به عنوان روشی برای شروع ایجاد تغییر است.

۹-یوگای پریناتال (پیش از زایمان) : Prenatal

مانند انواع دیگر کلاس های آمادگی زایمان، یوگای پریناتال یک روش چند وجهی برای تمرین است که به کشش، تمرکز ذهنی و تنفس درست و حساب شده کمک می کند. تحقیقات نشان می دهند که یوگای پریناتال ورزش بی خطری است و مزایای زیادی برای خانم باردار و فرزندش دارد.

۱۰-یوگای ترمیمی یا احیاگر : Restorative

بیشتر زمان در این نوع یوگا صرف دراز کشیدن و استراحت عضلات می شود. این شاخه از یوگا مناسب افرادیست که در طول روز و زندگی روز مره فشار کاری و عضلانی زیادی را متحمل میشوند.

این یوگا در تمام گروه‌های سنی متداول است، زیرا بعلت اینکه درد را کاهش می‌دهد، در واقع به کوتاه کردن زمان بهبودی عضلات نیز کمک می‌کند. این سه واژه: یوگای ترمیمی، ملایم، و یین، اغلب مانند هم هستند، اگرچه برخی تفاوت‌های جزئی، بین آنها وجود دارد.

 

این سبک یوگا برای افرادی که مشکل کششی دارند یا برای یک کلاس بسیار سخت آمادگی ندارند، بسیار مناسب است. این یوگا برای کسانی که در حال بهبود عاطفی هستند هم بسیار مفید است و من از یوگای ترمیمی برای عبور از موقعیت‌های سخت زندگی خودم، بهره کرده‌ام.

۱۱-یوگای شیواناندا : Sivananda

یوگای شیواناندا بر پایه آموزش های “شیواناندا ساراسواتی” است و بیشتر از اینکه تمرینی بدنی باشد، تمرینی معنوی است.

این سبک یوگا در سال ۱۹۵۷ توسط “ویشنودواناندا ساراسواتی”، شاگرد شیواناندا معرفی شد.

این تمرین یوگا، تمرینی آرام است که روی ۱۲ آسانای پایه و تنوع های آن، تمرینات تنفسی، مدیتیشن و ریلکسیشن همچنین سلام بر خورشید و شاواسانا تاکید دارد. این سیستم برپایه یک فلسفه ۵ مرحله ای شامل تنفس صحیح، ریلکیسشن، تغذیه، تمرین درست و مثبت اندیشی است که در کنار هم قرار گرفتند تا یک سبک زندگی یوگایی و سالم را بسازند. سوامی شیواناندا همچنین دیسیپلین هایی برای “خدمت، عشق، بخشش، تصفیه، مراقبه، درک” نیز آموزش داده است.

۱۲- وینی یوگا : Viniyoga

همانطور در مسیر زندگی سفر می کنیم، هیچ تردیدی وجود ندارد که ما دائما در تمام سطوح فیزیکی، احساسی و عقلانی در حال تکامل هستیم. بنابراین چرا یک روال یوگا که درمسیر یابی و کامل کردن این تحول به ما کمک می کند را انتخاب نکنیم ؟ درحقیقت،” وینی یوگا” یک عمل توانمند سازی و دگرگون کننده است که برای انجام این فرآیند طراحی شده است ویاری کننده ما در این مسیر است .

آساناهای ملایمی که توسط “دسیکاچار T.K.V. ” طراحی شده اند . تنفس را با سیکل های تمرینی بر اساس نیاز یوگا اموز تعیین می کند .

بنا به گفته “گری کرافت سو “معلم و مالک موسسه آمریکایی “وینی یوگا” در جزیره “هاوایی مائوئی”، “وینی یوگا” روشی برای یکپارچه کردن تمرینات براساس نیازهای هر فرد است ، آنچنان که فرد را به سمت رشد و تغییر سوق می دهد .

“کرافت سو “می گوید « روش ما باید برای کودکان رشد و توسعه متعادل بدن و ذهن را پشتیبانی کند. برای بزرگسالان، این فرایند باید سلامتی را حمایت و توانایی را برای کار امد بودن در جهان ارتقا دهد. و برای سالمندان، این روش باید حافظ سلامتی و الهام بخش نیاز اساسی فرد که همانا رسیدن به خودشناسی است باشد .»

این یوگا مختص افرادیست که از جراحات و مصدومیت ها رنج میبرند و یا در حال بهبودی از یک عمل جراحی هستند. وینی یوگا یک تمرین آرام و درمانی است که متناسب با نوع بدن هر فرد، متفاوت است و کم کم تغییر می کند.

برای اطلاعات بیشتر سایت viniyoga.com رجوع کنید.

۱۳-وینیاسا یا پاوریوگا : Vinyasa / Power

وینیاسا از واژه سانسکریت نیاسا به معنی قرار دادن و پیشوند “وی” به معنی به طریقی خاص، مشتق شده است و وینیاسا در لغت به معنی مرتب کردن چیزی(مثل وضعیت های یوگا) به صورت خاص و یا ارتباط، به معنی ارتباط دادن یک آسانا به بعدی است.

وینیاسا یک توالی جاری از آساناها است که با نفس همراه می شوند.

شش سری آسانای یوگای آشتانگای “پاتابی جویس” شناخته شده ترین وینیاساها هستند.

همچنین سلام برخورشید در تمام سبک های یوگا، وینیاسا است.

کریشناماچاریا، نه تنها سریهای خاص آساناها را آموزش داد، بلکه وینیاسا را به عنوان متدی می دید که می تواند برای تمام جنبه های یوگا کاربردی باشد.

در آموزش های “کریشناماچاریا”، متد وینیاسا شامل تشخیص نیازهای افراد و سپس ساخت تمرینی تکمیلی و گام به گام برای برطرف کردن آن نیازهاست.

علاوه بر این، کریشناماچاریا تاکید کرده که وینیاسا یک رویکرد هنرمندانه به زندگی است، روشی برای به کار بستن مهارت و آگاهی یوگا به همه ریتم ها و سری های زندگی.

ت. کریشناماچاریا در کلاس وینیاسا یوگا، تمرینات به صورت روان و البته شدید و همراه با نفس انجام می شوند.

مربی در این کلاس، حرکات را به گونه ای طراحی می کند که به صورت روان به هم تبدیل شوند. در این کلاس می توان از موزیک نیز استفاده کرد.

شدت این کلاس را می توان با آشتانگا برابر دانست، البته هیچ دو کلاس وینیاسا شبیه به هم نیستند.

اگر شما تنوع طلب هستید و دوست دارید تا محدودیت های فیزیکی خود را به چالش بکشید، این سبک یوگا برای شما مناسب است.

۱۴-یین یوگا : Yin

در یین یوگا پایه و اساس بیشتر حرکات روی زمین،در حالت نشسته یا به صورت خوابیده است.

در کلاسهای مبتدی شاگردان در هر حرکت ۳ تا ۵ دقیقه ودر کلاس های پیشرفته تا ۲۰ دقیقه می مانند، تا کشش های بیشتری در لایه های عمقی بافت بدن ایجاد شود و اینکه هدف اصلی یین یوگا در واقع آرامش و وانهادگی عمیق تر بدن است.

گاهی به یوگای مخصوص مفاصل اطلاق می شود نه مخصوص عضلات، که برانگیختگی طبیعی حاصل از آساناها را به سمت مناظق عمیق تر از بافت های سطحی و عضلات هدایت می کند. یین یوگا بیشتر بر روی نسوج اتصالی بدن مانند رباط، مفاصل، زردپی و استخوانها کار میکند.  ویژگی قابل توجه یین یوگا، حرکاتیست که بدن را منفعلانه و طولانی مدت به یک حالت نگاه میدارد. (در زبان چین کهن یین به معنای مفعول میباشد)

 

ترجمه و نگارش توسط سایت تخصصی و آموزشی یوگا - WWW.YOUGA.IR

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کتاب آموزش یوگا در 28 روز
    آمار سایت
  • کل مطالب : 49
  • کل نظرات : 184
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 574
  • آی پی امروز : 159
  • آی پی دیروز : 108
  • بازدید امروز : 368
  • باردید دیروز : 174
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 542
  • بازدید ماه : 1,196
  • بازدید سال : 30,877
  • بازدید کلی : 2,582,369
  • کانال تلگرام